Mountain View

KIL DÖNMESİ (PİLONİDAL SİNUS ) ARTIK AMELİYATSIZ TEDAVİ EDİLEBİLİYOR!

Akademi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Kırman’ın talimatıyla hastalarımızın bilinçlendirilmesi için hazırlanan bu içeriğimizde, hastanemizin genel cerrahi uzmanlarından, aynı zamanda obezite cerrahisi ameliyatlarını başarıyla gerçekleştiren Opr. Dr. Deniz Gülhan’ın, sıkça başvuran pilonidal sinüs halk dilinde kıl dönmesi şikayeti olan hastaların erken teşhis durumunda, yani kıl dönmesi çok ilerlememiş olan hastalarda ameliyatsız olarak tedavi yapılabildiğini belirttiği açıklamalarına yer veriyoruz.

Bu tedavi sinus dokusunun içinin lokal anestezi ile temizlenmesi ve ardından oluşan boşluğun kristalize fenol ile doldurulmasıdır.

AVANTAJLARI

İŞ GÜCÜ KAYBI OLMAZ; işlemden hemen sonra işe dönülebilir
AĞRI SANCI OLMAZ; işlem sonrası ağrı kesici kullanma ihtiyacı yoktur.
LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILABİLİR; işlem o bölgedeki yaklaşık 2 cm lik bir alanı uyuşturma ile rahatlıkla yapılabilir. Ameliyathane şartları gerektirmez.
YAKLAŞIK 15 DAKİKA SONRA İŞLEM BİTİRİLMİŞ OLUR; işlem kabaca 5 ila 15 dakika arasında sürmektedir.
İŞLEM SONRASI İZ KALMAZ; herhangi bir kesi yapılmadığı için işlem sonrası iz kalmaz.
EN GEÇ 2 SEANS SONRA TAMAMEN İYİLEŞMİŞ OLUR; hastaların % 90 ı ilk seans sonrası tamamen düzelirken %10 hastaya 2. seans gerekli olabilir. Ancak % 2­3 kadarlık bir hasta grubunda 3. seansa ihtiyaç olabilir.
MALİYETLERİ OLDUKÇA UYGUNDUR; ameliyat maliyetlerine kıyasla çok daha düşük bir maliyetle kalıcı bir çözüm sağlanabilir.
AMELİYAT SONRASI SIKINTILAR OLMAZ; ameliyat edilen hastalarda 15 ­20 gün yaranın üstüne oturma ve yatma önerilmemesine rağmen, fenol işlemi sonrası hastalar rahatlıkla oturabilir ve yatabilirler. Ayrıca ameliyat kesisi de olmadığı için yara yeriyle ilgili dikiş alımı pansuman gibi ek sorunlarla karşılaşılmaz.

 

DEZAVANTAJLARI

HER HASTA İÇİN UYGUN DEĞİLDİR; ilerlemiş pilonidal sinüs rahatsızığı olan hastalarda bu teknik uygun değildir. Bu nedenle her hasta muayene edilerek karar verilir. Erken teşhis edilen hastalarda % 100 e yakın etkindir.

Yorum Yazın